26 juli 2023

Onze missie om afvalmateriaal van silicium te verminderen

De missie van ICL Gaskets & Insulation om siliconenafval bij de productie van pakkingen tegen te gaan, is van het grootste belang in de huidige milieubewuste wereld. Ontdek hoe Kerasil® afval en koolstofvoetafdruk vermindert en een revolutie teweegbrengt in de warmte-intensieve industrie.

In 1987 begon ICL aan een missie om siliconenafval bij de productie van vezelversterkte pakkingen te verminderen. Bij de conventionele productiemethode worden pakkingen uit grote rollen gesiliconiseerde grondstof gesneden, waardoor er veel siliconenafval overblijft. Om dit afvalmateriaal tegen te gaan, ontwikkelde ICL een nieuw pakkingmateriaal: Kerasil®, een vezelversterkt temperatuurbestendig siliconen pakkingmateriaal dat de koolstofvoetafdruk vermindert (vergeleken met conventionele vezelversterkte pakkingproductiemethoden) door minder grondstoffen te gebruiken.

Momenteel produceert ICL drie verschillende afwerkingen binnen de Kerasil® silicone productfamilie*: Standaard Kwaliteit, Extra Kwaliteit en Extra Extra Kwaliteit

Kerasil® HD

Na de lancering van Kerasil® heeft ICL Gaskets & Insulation de siliconencompound verder ontwikkeld om aan meer behoeften te voldoen. In deze zoektocht werd in 2019 Kerasil® High-Density geboren. Speciaal ontwikkeld door ICL om een lagere compressie set te bieden bij hogere temperaturen in vergelijking met Standaard-, Extra- en Extra-Extra-kwaliteit Kerasil®. Om deze materiaaleigenschap te bereiken is Kerasil® HD met grafiet doordrenkt, waardoor het een hogere dichtheid heeft.

Kerasil hybriden

Kerasil® en Kerasil® HD worden momenteel gebruikt in een groot aantal producten binnen het productassortiment van ICL. ICL heeft zelfs beide materialen in één product geïmplementeerd en zo een hybride product gecreëerd zoals: HDTwix en HDCore.

Geïnteresseerd na deze lezing? ICL Pakkingen & Isolatie kan u voorzien van monsters van Kerasil® SQ - Kerasil® EQ - Kerasil® EEQ of Kerasil® HD materiaal in de geometrie van uw keuze, klaar om te worden beoordeeld in uw gewenste toepassing. Neem nu contact met ons op om deel te nemen aan een groenere toekomst voor uw projecten: tailors@iclbv.nl. Kies voor duurzame productie met ICL's transformatieve pakkingmaterialen.

Neem contact met ons op voor meer informatie

Michael Muijen
Internationale Account Manager
Neem contact op met
Neem contact met ons op voor meer informatie

Midas Walhain
Internationale Account Manager
Neem contact op met
Neem contact met ons op voor meer informatie

Liam Verheul
Algemeen directeur
Neem contact op met
Neem contact met ons op voor meer informatie

Remco Tournier
Oprichter & strategische innovator
Neem contact op met