3 januari 2024

Opwindend nieuws over ons bedrijf

IPCOM zet haar groei in de markt voor isolatie bij hoge temperaturen voort met de overname van Industrial Ceramic Linings B.V. ("ICL").

IPCOM heeft Industrial Ceramic Linings B.V. ("ICL") overgenomen, een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in hoge temperatuur afdichtings- en isolatietechnologie. Deze acquisitie past goed in IPCOM's Pan-Europese groeistrategie om haar High-Temperature Solutions divisie, de INSULCON Groep, te versterken.

ICL, in 1987 opgericht door de familie Tournier, is een toonaangevende speler geworden in het leveren van technologisch geavanceerde oplossingen aan fabrikanten van verwarmingssystemen in de huishoudelijke, commerciële en industriële HVAC-markten. Ze bieden een scala aan producten, waaronder de alles-in-één branderisolatie Pioneer®, de extreem hittebestendige pakkingserie Kerasil® en de innovatieve Ultra Low NOx-ovenmoffen. Naast hun op maat gemaakte oplossingen voor hoge temperaturen bieden ze ook verschillende soorten pakkingen van rubbers en siliconen.
ICL bedient klanten in Europa en Noord-Amerika met een team van ongeveer 35 medewerkers.

Remco Tournier, eigenaar van ICL, zegt hierover: "We zijn verheugd om de overname van ICL door IPCOM aan te kondigen. Dit markeert een belangrijke mijlpaal in onze reis van 37 jaar en biedt ICL een ongeëvenaarde kans om te bloeien onder de nieuwe eigenaar. De synergieën tussen ICL, IPCOM en haar andere dochterondernemingen zijn duidelijk en veelbelovend. Samen verwachten we opmerkelijke vooruitgang in productinnovatie, een groter marktbereik en verbeterde operationele efficiëntie. Deze unie luidt een nieuw tijdperk van groei en succes in, gedreven door een gedeelde visie en versterkt door onze gezamenlijke expertise. We kijken uit naar dit nieuwe hoofdstuk, vol vertrouwen in de betere toekomst die het in petto heeft voor onze teams, onze producten en onze klanten wereldwijd."  

Patrick Noppen, CEO van de INSULCON Group, licht toe: "We zijn verheugd te kunnen aankondigen dat ICL, gevestigd in Rotterdam, zich heeft aangesloten bij de IPCOM Group en deel gaat uitmaken van onze INSULCON business unit. ICL, opgericht en geleid door de familie Tournier, is uitgegroeid tot een marktleider in hun segment met gepatenteerde producten en oplossingen voor huishoudelijke en commerciële apparaten. Hun producten en oplossingen worden voornamelijk gebruikt in toepassingen voor ovens, boilers en warmtewisselaars, voor de residentiële en commerciële sectoren. Deze belangrijke strategische toevoeging aan onze groep zal onze diensten en R&D-capaciteit vergroten, de productiemogelijkheden uitbreiden en nog meer waarde leveren aan onze klanten."

Remco Boerefijn, CEO van de IPCOM Groep, zegt hierover: "De gecombineerde expertise en middelen van ICL, Martinello en de INSULCON bedrijven, zullen ongetwijfeld onze positie als leiders op het gebied van hoge temperatuur isolatie op de wereldmarkt versterken. Het hele IPCOM team heet alle ICL collega's van harte welkom in onze groep en kijkt uit naar de samenwerking."

Over IPCOM: IPCOM, met hoofdkantoor in België, is een ambitieuze en snelgroeiende pan-Europese bedrijvengroep, gespecialiseerd in de distributie en conversie van innovatieve oplossingen voor thermische isolatie, isolatie bij hoge temperaturen, passieve brandbeveiliging en akoestische isolatie. De klanten van IPCOM zijn installateurs, internationale aannemers, groothandelaren en OEM's in een breed scala aan industrieën en markten. IPCOM heeft meer dan 1300 mensen in dienst en levert haar oplossingen via een netwerk van meer dan 80 verkooppunten in 16 landen in Europa.

Ga voor meer informatie naar:

IPCOM https://www.ipcom.be;

INSULCON Groep https://www.insulcon.com/

ICL https://www.iclbv.nl/

 

Neem contact met ons op voor meer informatie

Michael Muijen
Internationale Account Manager
Neem contact op met
Neem contact met ons op voor meer informatie

Midas Walhain
Internationale Account Manager
Neem contact op met
Neem contact met ons op voor meer informatie

Liam Verheul
Algemeen directeur
Neem contact op met
Neem contact met ons op voor meer informatie

Remco Tournier
Oprichter & strategische innovator
Neem contact op met