21 augustus 2023

Wees een Pioneer® in uw HVAC-systeem

De ontwikkeling van HVAC-systemen duurt al meer dan een eeuw. De nieuwste uitvinding van ICL Gasket & Insulation dateert van 2016 en heeft zowel duurzame als duurzame voordelen.

De geschiedenis van de moderne oven en zijn uitdagingen.

In 1919 vond Alice Parker het eerste Amerikaanse centrale verwarmingssysteem uit en patenteerde dit. Dit revolutionaire apparaat betekende het einde van het tijdperk waarin gezinnen zich rond de open haard moesten verzamelen voor warmte. Het centrale verwarmingssysteem zorgde voor een opmerkelijke verbetering door een betere temperatuurregeling en een efficiëntere warmteverdeling in huizen mogelijk te maken. Dankzij haar innovatie konden mensen genieten van een comfortabelere en gelijkmatig verwarmde leefomgeving.

Sindsdien hebben HVAC-systemen een lange weg afgelegd in hun ontwikkeling. Tijdens het fabricageproces van moderne ovens wordt vuurvaste bekleding gebruikt om de afdekplaten van ovens te isoleren. Deze taak is niet alleen zeer specialistisch, maar ook vervelend om uit te voeren. Conventionele vuurvaste bekleding heeft de reputatie een van de meest delicate materialen te zijn die worden gebruikt bij het ontwerpen van ketels. Door hun breekbaarheid kunnen ze gemakkelijk breken. Het repareren of vervangen van vuurvaste onderdelen kan een kostbare aangelegenheid zijn, die bijdraagt aan de totale onderhoudskosten van het boilersysteem. Bovendien vergt het repareren of vervangen van vuurvaste onderdelen vaak veel tijd, waardoor de ketel langere tijd buiten bedrijf is. Deze stilstand kan storend zijn en invloed hebben op de activiteiten die afhankelijk zijn van de werking van de ketel.

Pioneer®

Om dit probleem te bestrijden, ontwikkelde ICL Gaskets & Insulation in 2016 de Pioneer®. Een combinatie van een Kerasil® pakking en een vuurvaste bekleding. Door meerdere producten in één product te integreren, kan tijd worden bespaard, zowel bij de productie van HVAC-systemen als in de onderhoudsfase. De Pioneer® maakt gebruik van flexibele vuurvaste materialen om de kans op breuken of afbreken van de bekleding te verkleinen.

Geen alt-tekst voor deze afbeelding

Onze Pioneer® is niet alleen een oplossing voor conventionele vuurvaste bekledingen. Het kan worden geïmplementeerd in een op maat gemaakt product voor elk type oven. Het fabricageproces van de Pioneer® maakt het mogelijk om kleinere offsets aan te brengen op elektroden en sensoren die door de bekleding gaan.

Hot takes over de Pioneer®:

- Gemakkelijker te installeren

- Sneller te installeren

- Gemakkelijker te vervangen

- Sneller te vervangen

- Minder kwetsbaar*

- Meer ontwerpvrijheid

- Nauwere aansluiting op sensoren

- Langere levensduur

*(vergeleken met conventionele ovenbekleding)

Neem contact op met ons Engineering-team om samen uw HVAC-systeem te evolueren naar een duurzamere en duurzamere hittebestendige oplossing: tailors@iclbv.nl

Neem contact met ons op voor meer informatie

Michael Muijen
Internationale Account Manager
Neem contact op met
Neem contact met ons op voor meer informatie

Midas Walhain
Internationale Account Manager
Neem contact op met
Neem contact met ons op voor meer informatie

Liam Verheul
Algemeen directeur
Neem contact op met
Neem contact met ons op voor meer informatie

Remco Tournier
Oprichter & strategische innovator
Neem contact op met